Porto tota una vida dedicada al món de la competició: karts, diferents categories de monoplaces, turismes… Aquests anys m’han donat experiències molt gratificants, victòries, campionats i especialment, molts aprenentatges de gran valor i bons amics. D’altra banda, també he viscut desil·lusions, derrotes i, sobretot accidents. Totes aquestes vivències han comportat que, entre altres coses, sigui incapaç de pujar a un cotxe sense el cinturó, ja que gràcies a ell, sóc aquí avui.

 

No fa tant que als seients de darrere no era obligatori el cinturó de seguretat, quina bogeria, oi? Doncs és tant o més important que als seients del davant. El fet de no portar el cinturó i patir un accident, pot comportar un desplaçament de tota la massa corporal, provocant d’aquesta manera, lesions molt greus. Per tant, sempre cal anar lligat al cotxe independentment de la plaça que ocupis.

 

Però, ja saps què és el “clic” i el “zas”?

Si quan ens lliguem el cinturó de seguretat, aquest només fa “clic”, no ens aportarà tots els avantatges que ens pot oferir. Per fer un bon ús del cinturó, i aprofitar tot el seu rendiment, caldrà, un cop lligat, tensar-lo amb un bon “zas”; hem de procurar que ens passi cenyit per la cintura i, a la vegada, tocant la clavícula. Si anem abrigats, ens haurem d’aixecar l’abric perquè quedi en contacte amb el cos i si és necessari, regular l’altura del cinturó per garantir una posició més segura.

 

Si hi sumem una bona posició del seient, el cinturó funcionarà de manera correcta i en cas d’accident, patirem el mínim de lesions possibles.