Has compartit mai pis amb algú que no coneixes? Quan compartim casa nostra hem d’organitzar-nos perquè cadascú gaudeixi del seu espai vital, ens tractem amb respecte i que la convivència sigui agradable. Les nostres carreteres i ciutats són com grans pisos compartits, plens de persones que no coneixem amb les que hem de compartir espais; i de la mateixa manera que a un pis, hem de respectar-nos perquè la convivència no sigui un problema.

És curiós, molt curiós, que la majoria de conductors s’indignen amb aquells que no respecten les distàncies de seguretat; ho comprovo diàriament als nostres cursos de conducció. Però a la vegada, m’adono que molt pocs saben quina és.

Una bona distància de seguretat redueix l’estrès, el consum i el desgast del vehicle, ja que la conducció és molt més eficient.

Una bona distància de seguretat augmenta per mil les possibilitats de detenir el vehicle en una situació de risc.

Existeix una fórmula molta senzilla per comprovar si la nostra distància de seguretat és correcta o incorrecta: hem de fixar-nos en una referència a la carretera (un arbre, un senyal de tràfic, etc.), quan el vehicle del davant passi per aquesta referència, hem de comptabilitzar en segons, quant de temps triguem nosaltres a passar per la mateixa referència.

  • 3 segons de distància ens garanteix que, si el vehicle que circula just davant nostre realitza una frenada d’emergència, podrem detenir el nostre cotxe sense cap problema, protegint-nos inclús del cotxe que ens precedeix.
  • Amb 2 segons, en canvi, l’espai que disposem per detenir el vehicle serà molt limitat, tindrem la distància justa per parar, sempre que la nostra frenada i temps de reacció sigui la d’un pilot de F1, però el cotxe de darrere…
  • En menys de 2 segons no ens donarà temps a frenar abans que el cotxe del davant, obligant-te, si pots, a esquivar-lo per evitar l’impacte.

És important realitzar una prova amb diferents velocitats, autopistes, carreteres convencionals, ciutats; ja que a més velocitat, més distància de seguretat haurem de deixar.

Si tots respectem l’espai vital dels altres al volant, serà molt més fàcil arribar a casa amb el cotxe sencer i, si és possible, amb els dos retrovisors.