Circulo per una autovia a 110 km/h, el terra està mullat i sortint d’una corba, sorpresa! – una filera de cotxes totalment parats -. Disposo de pocs metres per parar el cotxe i necessito màxima potència de frenada. Quina serà la reacció del meu vehicle quan trepitgi el fre amb totes les meves forces?

Sempre que faig aquesta pregunta a classe, les respostes dels meus alumnes són molt variades: si el terra és moll, el cotxe sortirà disparat; a una corba no es pot frenar, el cotxe patinarà… És clar que una situació així espanta, en comptades ocasions les hem viscut i els nostres coneixements tècnics, la majoria de vegades, són insuficients per saber què fer exactament. Aquesta por ens porta a dubtar, i si dubtem tan sols un segon a 100 km/h, perdem 28 metres de recorregut; però, disposem d’aquests?

Anys enrere, davant d’una frenada molt forta, el pneumàtic es col·lapsava i començava a grinyolar; soroll molt desagradable pels nostres timpans i encara més per les nostres butxaques, ja que després, gairebé sempre venia un bon boom! Quan el pneumàtic arriba al seu límit per frenada, la roda es para, es bloqueja i això genera diferents problemes: recorrem més metres, possiblement perdrem la direcció, el cotxe es pot desequilibrar i si queda marca a terra, pneumàtic a les escombraries.

Per fer una frenada límit sense ABS es necessita molta tècnica i experiència que no molta gent té. Els fabricants de cotxes, conscients d’això, van introduir l’any 1974 una nova tecnologia als seus vehicles, un ajuda – en principi opcional – que pocs imaginaven les vides que salvaria: l’ABS. Des de 2004, aquesta ajuda és obligatòria a tots els cotxes nous. Això no vol dir que un cotxe sense ABS freni menys que un que el porti incorporat, però amb ABS és tot més fàcil. Seria quelcom semblant a portar Fernando Alonso al maleter: quan necessito parar en pocs metres, trepitjo amb totes les meves forces el fre i embragament, i el Fernando ABS Alonso s’organitzarà amb la roda.

L’ABS és capaç de portar el pneumàtic al seu límit sense bloquejar les rodes. Si et trobes mai en una situació de frenada d’emergència, notaràs com el pedal tremola una mica, no et preocupis, és totalment normal, segueix frenant si fos necessari. Gràcies al fet que la roda no es bloqueja, podem mantenir la direcció, el cotxe no es desequilibra i els pneumàtics es mantenen en bon estat. Ja no necessites ser un gran expert, pots rebentar el fre i l’embragament en qualsevol situació que el cotxe amb ABS pararà. Però atent, si hi ha poca adherència, triga més a frenar, però frenarà.

És molt recomanable experimentar aquesta situació als cursos de conducció per poder integrar-la i, si arriba el dia, no dubtar i frenar a màxima potència per poder arribar a casa amb el cotxe sencer i, si és possible, amb els dos retrovisors.