De petits esperàvem emocionats que caiguessin els primers flocs de neu al nostre poble o ciutat per sortir al carrer a jugar. Ja de grans, quan t’enxampa al cotxe, la cosa canvia; encara que segueixi sent emocionant, ho relacionem amb caos, risc i col·lapse.

Conduir amb baixa adherència no és gens fàcil, i si les condicions del teu vehicle no són les idònies, es pot convertir en una autèntica “missió impossible”. Per això has de tenir en compte les limitacions del teu cotxe, la seva tracció i sobretot les característiques de les rodes, ja que aquestes seran fonamentals per garantir una òptima resposta del teu automòbil.

Per fer més fàcil la conducció sobre neu, les rodes o els seus accessoris són clau. Si tens pensat fer una excursió als Pirineus, pateixes per les condicions que et puguis trobar a la carretera i no saps que has de comprar exactament per conduir de manera segura; tranquil/·la, avui et proposo tres solucions per reduir riscos i que a la neu, només hi vagis per gaudir.

 

Rodes d’hivern

M’agraden perquè…

  • Funcionen molt bé sobre neu.
  • Són molt còmodes, pots circular amb elles tota la temporada (sobre neu i també sobre asfalt).

No m’agraden perquè…

  • No els hi agrada la calor, així que necessites un altre joc de rodes per l’estiu.

Cadenes tèxtils

M’agraden perquè….

  • Són molt fàcils de col·locar.
  • Ofereixen un molt bon rendiment, sobretot amb neu.

No m’agraden perquè….

  • Gairebé totes les cadenes que es comercialitzen, quan toquen l’asfalt, es fan malbé.

Cadenes metàl·liques

M’agraden perquè…

  • És l’opció que dóna millor rendiment, inclús amb gel.

No m’agraden perquè…

  • Són difícils de muntar i incòmodes a l’hora de circular.

 

Malgrat que les rodes són importantíssimes quan condueixis a baixa adherència, segueixen existint altres riscos, i és per això que has de conduir amb molta prudència i reduir substancialment la velocitat. La capacitat de gir, tracció i frenada estarà molt limitada; i per tant, hauràs de realitzar aquestes accions de manera ordenada, amb molta suavitat i anticipació.

És important destacar que els cotxes amb ABS (la gran majoria) ens donen la seguretat de poder frenar a màxima potència en situacions de baixa adherència. L’única conseqüència serà que necessitaràs més distància perquè el cotxe es pararà més tard.

Si segueixes totes aquestes recomanacions, serà molt més fàcil arribar a casa amb el cotxe sencer i, si és possible, amb els dos retrovisors!