El planeta on vivim, la Terra, està habitat per més de 7 mil milions de persones de diferents països, cultures, creences i idiomes. Planeta on, actualment, existeixen infinitat de conflictes provocats per la falta de comunicació i respecte entre tots els que habitem en ell.

 

Segons els càlculs de l’Organització Internacional de Constructors d’Automòbils, més de 1.200 milions de cotxes circulen per les nostres carreteres. Per organitzar l’immens nombre de vehicles, i no convertir la circulació en una bogeria, existeix un recull de normes: el codi de circulació. Dins d’aquest codi, trobem un punt essencial per poder comunicar-nos entre conductors; els intermitents.

 

Per què són tan importants els intermitents?

La falta de comunicació és un dels factors que generen més conflictes; si a aquest factor en sumem la velocitat:

Falta de comunicació + velocitat = problema o accident.

Per evitar situacions de risc, hem de ser conscients que no conduïm sols a la carretera. És fonamental indicar, a la resta de conductors, de les nostres intencions al volant. Per fer això disposem d’una única eina; els intermitents.

 

Per fer un bon ús dels intermitents, hem de realitzar la senyalització amb temps suficient perquè la resta de conductors entenguin, amb anticipació, la nostra pròxima acció. Si ens concentrem, entenem la utilitat dels intermitents i els riscos que podem evitar amb aquests, no automatitzarem el seu ús i serem conscients de cada acció que fem i com haurem de senyalitzar-la.

 

Reconec que durant un període de la meva vida utilitzava poc els intermitents. Ara, i gràcies a l’autoanàlisi i l’augment de la meva consciència al volant, sóc molt respectuós amb aquesta eina de comunicació. El meu secret és la tècnica OIOS; abans d’avançar o incorporar-me a algun lloc; Observo, Indico, Observo i Surto.

 

Així que ja saps, amb la tècnica OIOS serà molt més fàcil arribar a casa amb el cotxe sencer i, si és possible, amb els dos retrovisors.