Has vist mai un crash test? Són unes proves de xoc amb les quals s’examina la seguretat dels diferents models de vehicle que circulen per les nostres carreteres.

Per simular l’impacte que rep el cos humà en un accident, s’utilitzen uns maniquins anomenats “dummies”. Aquests porten incorporats uns petits sensors que s’encarreguen d’aportar la informació necessària per avaluar la possible existència de lesions i la seva gravetat. Depenent del resultat d’aquestes proves, a cada model se li atorgarà fins a un màxim de 5 estrelles, puntuació que finalment valorarà la seguretat total que ofereix el vehicle.

Si condueixes un cotxe amb 5 estrelles Euro NCAP (Programa Europeu d’Avaluació d’Automòbils Nous), però la teva posició de conducció no és correcta, en cas d’accident, perdràs part de la seguretat que el vehicle ofereix. Avui et proposo 5 passos que et poden ajudar a entendre la posició de conducció més còmoda, efectiva i sobretot, segura.

  1. Alçada del seient: a l’hora de buscar una major visibilitat del nostre cotxe i de la carretera, acostumem a adoptar una posició massa alta. Veure el capó o el primer metre de després, no és tan important, el que realment importa és veure cap a on vas; per tant, haurem d’allunyar el cap del sostre i del final de la porta davantera, per baixar, d’aquesta manera, la posició del seient. Tot i això, si el cinturó ens queda al coll, haurem de pujar el seient fins que es situï a l’alçada de la clavícula, prioritzant sempre la correcta posició del cinturó de seguretat.
  2. Posició de les cames: per entendre aquesta posició, col·loquem el peu esquerre sobre l’embragament, tensem la cama al màxim, i si aquesta queda semi-flexionada, és garantia que arribem perfectament als pedals i, en cas d’accident, les possibilitats de lesió greu es reduiran. Si el nostre cotxe és automàtic, realitzarem el mateix procès, però en lloc de trepitjar l’embragament, trepitjarem el reposa-peus.
  3. Posició del respatller: Si posicionem el respatller a uns 93/94 graus respecte al seient, aquest exercirà una de les seves funcions més importants, no deixar que la força centrífuga desplaci en excés el nostre cos, fent així que ens cansem menys i percebem amb major claredat el moviment del nostre cotxe. En cas d’accident, evitarem que el nostre cos surti disparat del vehicle tot i que portem cordat el cinturó de seguretat.
  4. Posició del reposacaps: de la mateixa manera que amb el respatller, si trepitgem l’embragament i el fre al màxim, el nostre cap haurà de quedar perfectament recolzat al reposacaps per aconseguir la seva posició òptima.
  5. Posició del volant: Pel que fa a l’alçada, la nostra barbeta ha de quedar alineada amb la part més alta del volant. La distància entre el nostre cos i el volant, la podem mesurar recolzant totalment la nostra esquena al respatller, un cop estirem els braços, les nostres ninetes han de quedar situades a la part superior del volant. Davant d’un accident, la nostra reacció natural serà la d’agafar el volant amb totes les nostres forces, si els nostres braços queden semi-flexionats, ens evitarem lesions realment greus.

Si aconsegueixes tenir una posició de conducció òptima, serà més fàcil que arribis a casa sa/na i estalvi/a, amb el cotxe sencer i, si és possible, amb els dos retrovisors.